Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 22:53 - Цветанов май иска да ме отстрани физически, усъмни се Ал. Петров
Автор: seriali1 Категория: Новини   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
0



Още на първото съдебно заседание категорично заявих, че съм жертва на репресия. Това посочи пред Софийския апелативен съд Алексей Петров и допълни, че от дистанцията на времето тази първоначална негова теза се потвърждава.

„Когато дръзнах да опонирам на премиера Борисов и публично да изразявам несъгласието си по отношение на секторите „национална сигурност" и „икономика", бях сигурен, че те ще имат последствия", заяви пред апелативните съдии обвиняемият.

Той подчерта, че още тогава е сметнал рисковете и е очаквал, че ще има политическо преследване срещу него - именно заради идеите му.

„Никога обаче не съм предполагал, че в България може да има политическа репресия, осъществяване чрез съдебната система", изтъкна още Алексей Петров.

Бившият съветник от ДАНС допълни, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов най-демонстративно се изживява като началник на прокуратурата и ръководи т.нар „тактически действия" срещу него. Алексей Петров изтъкна, че целта е той да бъде обвиняван докато бъде осъден, независимо за какво.

Бившата барета посочи, че е информирал Висшия съдебен съвет и главния прокурор за психическия тормоз и страданията в ареста. „Това обаче може би ще бъде въпрос на друго разследване", посочи той.

Алексей Петров припомни още, че на 12 септември е получил припадък, в следствие на което се е наранил. Той изтъкна, че много дълго време лекарите към затвора не са успели да убедят прокурора Светлозар Костов, че е необходим преглед от външен специалист.

Алексей Петров посочи, че тогава трябвало да му бъде поставен холдер (апарат за 24-часово наблюдение на сърцето и кръвното налягане). В следствие на такова отношение към мен, сега ще трябва да ми бъдат направени три операции, две от които - тежки, а третата - с неясен изход, посочи още той.

В съдебната зала адвокат Ина Лулчева поиска по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че Петров страда от дискова херния, атрофия на мускулатурата на единия крак и артрит.
Във връзка с тези заболявания трябва да му бъдат направени спешни операции, които, по препоръка на лекари-експерти, трябва да се извършат в „Пирогов".

Адвокат Лулчева изтъкна и факта, че основното обвинение срещу Алексей Петров е с давност от преди 10 години. Тя цитира и един от мотивите на Софийски градски съд за оставянето на Петров в ареста.

Според решението на СГС имало опасност Алексей Петров да извърши друго престъпление, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека заради продължителното несанкциониране от органите на властта.

Лулчева изтъкна, че не може да се влошава положението на един обвиняем само защото органите на реда са бездействали.

Тя припомни и че на предишното съдебно заседание Софийска градска прокуратура е приела, че не съществува организирана престъпна група и не съществува т.нар „Октопод", за който първоначално се твърдеше, че е бил оглавяван от Петров.

Стана ясно още, че прокуратурата е образувала проверка по сигнала за поръчка за упражняване на насалие над Алексей Петров. Лулчева допълни, че сигналът е бил подаден от затворник.



Тагове:   май,   отстрани,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930